Veelvoorkomende tuinproblemen

Een tuin is in de ideale situatie een plek waar je kunt ontspannen en van de mooie groene omgeving kunt genieten. Echter, helaas is er een aantal tuinproblemen die vaak voorkomen. In dit artikel bespreken we een aantal van die veelvoorkomende problemen en geven we je tips over hoe je ze kunt oplossen.

Verkeerde beplanting

Wanneer mensen de beplanting voor hun tuin uitkiezen, vergeten ze vaak om te kijken of het gekozen groen bij de tuin past. Het gevolg: beplanting die veel te snel groeit of veel te groot wordt. Ook kan het zijn dat de beplanting te zwak is voor de gebruikers van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan planten die niet tegen een stootje kunnen, terwijl er dagelijks kinderen in de tuin spelen. Om te voorkomen dat je de verkeerde beplanting voor je tuin uitkiest, is het daarom raadzaam om van tevoren onderzoek te doen en een ontwerp te maken voor de inrichting van je tuin. Vind je dit teveel gedoe of heb je er simpelweg de tijd niet voor? Benader dan een hoveniersbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van tuinen.

Gele plekken in het gras

Een grasveld kan een aanwinst voor je tuin zijn. Maar wanneer er gele plekken in ontstaan, kan het een doorn in het oog worden. Helaas is het zo dat de gele plekken door vele oorzaken kunnen ontstaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Het is belangrijk om eerst de oorzaak of de oorzaken van de gele plekken te achterhalen, om vervolgens passende maatregelen te nemen. Ga dus na welke van de bovenstaande oorzaken mogelijk op jouw situatie van toepassing zijn en begin met het oplossen van die oorzaken. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan om tuinadvies van een hovenier.

Onkruid

Voor vrijwel iedere tuineigenaar is onkruid een doorn in het oog. Met name de soorten die ieder jaar opnieuw terugkomen als ze eenmaal in je tuin groeien. Hoewel er vele soorten onkruid zijn en er daardoor ook vele bestrijdingsmethoden bestaan, kun je enkele maatregelen nemen waarmee de kans op onkruid sowieso afneemt:

Afvoer van hemelwater

De afvoer van hemelwater in tuinen vormt een steeds groter probleem. Met name in steden, die ook wel betonjungels worden genoemd, is dit een groot probleem. Zorg daarom voor voldoende afvoermogelijkheden. Concreet betekent dit dat je de tuin niet compleet moet betegelen, zodat het water gemakkelijker in de grond kan worden opgenomen.  Daarnaast is het belangrijk dat de grond in je tuin in goede staat verkeert. anders kan het alsnog gebeuren dat er plassen water in de tuin blijven liggen. Het analyseren van de tuingrond en verbeteren van de kwaliteit is specialistisch werk, dat hoveniers voor je kunnen uitvoeren.

Vraag een specialist om advies

Veel problemen in de tuin kun je voorkomen door voorafgaand aan de aanleg van je tuin een tuinontwerp te laten maken. Bij voorkeur is dat een 3D tuinontwerp, omdat je op die manier weet hoe je tuin er straks in het echt uit komt te zien. Bij het ontwerpen van een tuin wordt er met alle relevante aspecten rekening gehouden en is de kans op tuinproblemen minder groot. Dit is dan ook de reden waarom veel bedrijven, maar ook steeds meer particulieren ervoor kiezen om hun tuin te laten ontwerpen. Tuinproblemen zijn immers nooit leuk, maar vanuit zakelijk oogpunt is het nog eens extra hinderlijk. Je bedrijfstuin moet de uitstraling van je bedrijf immers versterken. Ben je particulier en geïnteresseerd in tuinontwerp? Klik hier. Meer informatie over bedrijfstuinen? Bekijk dan deze pagina: https://www.aardoomhoveniers.nl/dienst/bedrijfstuin/.